Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LumiGrow LED crop lighting solution naar Nederland

Het is nog maar twee jaar geleden dat Mathieu van de Sande ging werken bij LumiGrow, een bedrijf gericht op de productie en marketing van LED-verlichting voor tuinbouw. De groep besloot om anders te gaan denken, iets anders te ontwikkelen en gaf tuinbouwers een sleutelrol in de ontwikkelfases. Hun gedurfde plan bleek innovatief te zijn. De groep is erin geslaagd om een van de eerste LED-armaturen te installeren in grootschalige projecten op de Noord-Amerikaanse markt. Ze hebben nu meer dan 3000 installaties verspreid over de wereld.


Mathieu van de Sande, Senior Account Executive bij LumiGrow

Tijdens de GreenTech conferentie 2014 in Amsterdam gaf Mathieu van de Sande, Senior Account Executive bij LumiGrow ons een update van de ontwikkelingen bij LumiGrow, een bedrijf dat snel groeit in Europa. Het bedrijf heeft een stevig marktaandeel in de Noord-Amerikaanse glastuinbouw.

"LED: een krachtig sturingselement"

Een van de belangrijkste kenmerken van de LumiGrow LED-oplossing is de gepatenteerde SmartPAR lichtmanagement service, die automatische aanpassing van de kasverlichting mogelijk maakt op basis van een aantal factoren, waaronder de regio, het klimaat, het type gewas en de gewenste gewaskenmerken. Hiermee kan een betere kwaliteit van de gewassen worden bereikt. Telers kunnen hiermee tevens de smaak van de gewassen beïnvloeden en de gewascycli versnellen.


Mathieu van de Sande op de GreenTech in Amsterdam

De methode draagt bij aan efficiënt energieverbruik en hoger rendement. Momenteel wordt gewerkt aan doorontwikkeling van de Leds voor nieuwe doeleinden. Het systeem is meer dan alleen een vervanging voor HPS.


Meer informatie:
LumiGrow
Mathieu van de Sande
mathieu@lumigrow.com
www.lumigrow.com

Publicatiedatum: