Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Suikermaïs: dit zit erin

Suikermaïs bevat voor een groente relatief veel calorieën: 100 gram maïs bevat bijna 90 calorieën, terwijl andere groentesoorten bij een zelfde hoeveelheid vaak slechts zo'n 20 calorieën bevatten. De gele korrels bevatten echter ook gezonde inhoudsstoffen, meldt de Duitse website apotheken-umschau.de. Zo bevat maïs onder andere de mineralen kalium en magnesium, maar ook bètacaroteen. Bètacaroteen kan het lichaam in vitamine A veranderen, dat belangrijk is voor het gezichtsvermogen. Daarnaast zit er ook foliumzuur in maïs.

Maïs werd al 5000 jaar voor Christus in Mexico geteeld. De naam stamt af van 'mahiz', zo heet maïs in de taal van de Arowakken, een inheems volk aan de noordkust van Zuid-Amerika. Naar men beweert ontdekte Christoffel Columbus de plant in de Caraïben en bracht deze mee naar Europa, waar het beplanten van Spaanse akkers met maïs in 1525 begon.

De VS is 's werelds grootste leverancier van suikermaïs. Omdat de groente snel aan smaak en zoetheid verliest wanneer hij te warm wordt bewaard, moet men maïs altijd in de koelkast bewaren. Verse maïs kan het beste direct geconsumeerd worden, maar is maximaal twee tot drie dagen in de koelkast te bewaren.
Publicatiedatum: