Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Producten maatschappelijk verantwoorde kwekerij verkrijgbaar bij Vroegop-Windig

Kwekerij Osdorp verzorgt dagbesteding in Amsterdam

Kwekerij Osdorp is in 2009 opgericht door Jeroen Rijpkema en Jeroen Klaassen. De core business van de kwekerij is het bieden van een zinvolle dagbesteding. Inmiddels werken er zo'n 250 (ex) verslaafden, mensen met een psychische aandoening maar ook mensen die zich beter voelen door een gestructureerde dagbesteding. Gedurende de dag houden zij zich bezig met het telen en oogsten van groenten voor de gewone markt. Vanaf vrijdag 18 april zijn de producten van de kwekerij ook bij Vroegop-Windig verkrijgbaar.

Maatschappelijk verantwoorde kwekerij
Kwekerij Osdorp, onderdeel van Stichting Landzijde, is ontstaan doordat Jeroen Rijpkema en Jeroen Klaassen iets voor mensen wilden betekenen. Jeroen Rijpkema, eerder werkzaam in de tuinbouw en als medewerker op een sociale werkplaats, kreeg het idee om dat werk te combineren met de tuinbouw. Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen bleek namelijk dat het zeer helend is om in een agrarische omgeving te werken. Aan de Osdorperweg stond een oude rozenkwekerij en al snel was de stap gezet en werd Kwekerij Osdorp opgericht om zo mensen in Amsterdam de beste dagbesteding te bieden. Naast een zinvolle dagbesteding krijgen cliënten ook opleidingsmogelijkheden aangeboden. o kunnen zij Nederlandse les of de opleiding Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent (AKA) volgen.

Vroegop-Windig & Kwekerij Osdorp
Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt al jaren een belangrijke rol in de hele bedrijfsvoering bij Vroegop-Windig. De bekende Amsterdamse AGF groothandel is één van de koplopers in duurzaam transport en profileert zich mede door haar brede biologische assortiment. Vroegop-Windig voelt zich sterk betrokken bij haar omgeving en steunt door opname van de producten van Kwekerij Osdorp in haar assortiment dit goede initiatief zodat de kwekerij de beste dagbesteding in Amsterdam kan blijven aanbieden.

Assortiment Kwekerij Osdorp
Vroegop-Windig biedt de volgende producten van Kwekerij Osdorp aan:
Paprika's: oranje, rode, gele en groene blokpaprika's
Aubergines: paarse en graffiti aubergine
Tomaten: Coeur de Boeuf, ronde tomaat, pruimtomaat en de cherrytomaat

Demonstratie donderdag 24 april
Donderdag 24 april a.s. houdt Jeroen Rijpkema op de marktverkoop van Vroegop-Windig een demonstratie. Hierbij informeert Jeroen Rijpkema klanten van Vroegop-Windig en geïnteresseerden over de kwekerij en de producten die zij telen. U bent van harte welkom om op donderdag 24 april a.s. naar Vroegop-Windig te komen! De demonstratie vindt plaats van 06.30 – 10.30 uur op de marktverkoop op het Food Center te Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met de afdeling verkoop via 020 606 18 18 of verkoop@vroegop.nl.

Publicatiedatum: