Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AMI: nieuwe marktbalans groenten Duitsland 2014

De 'AMI Markt Bilanz Gemüse 2014', de marktbalans op het gebied van groenten van de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft, is sinds 14 april 2014 leverbaar. Na een lichte afname van de groente-import naar Duitsland in de afgelopen jaren heeft de importhoeveelheid zich in 2013 volgens voorlopige cijfers weer gestabiliseerd, zo blijkt uit deze marktbalans.

De totale groente-import bereikte in 2013 ongeveer hetzelfde niveau als in het voorgaande jaar. Bij enkele groentesoorten werden er zelfs grotere hoeveelheden dan in 2012 geïmporteerd. In z'n geheel genomen bedroeg de import van verse groenten volgens voorlopige cijfers in 2013 bijna 3,1 miljoen ton. Ook de voorlopige waarde van de import toont een indrukwekkende ontwikkeling. Met circa 3,7 miljard euro overstijgt deze de waarde van 2012 met 3,3% en de waarde van 2011 met 10,6%.

De boekuitgave van de 'AMI Markt Bilanz Gemüse 2014' is in A5-formaat bevat 200 bladzijdes en kost 192,60 euro exclusief 7% BTW en verzendkosten. Het e-book als pdf-document is voor 254,70 euro exclusief 19% BTW verkrijgbaar. Beide versies zijn per direct te bestellen op www.AMI-informiert.de/shop.
Publicatiedatum: