Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Hartvormige komkommer uit Israël
Israëlische telers uit de mosjav Ein-Yahav telen komkommers in de vorm van een hart of een ster. De teelttechniek houden zij voorlopig voor zichzelf (maar het is niet uitgesloten dat er met mallen gewerkt wordt, net als bij de teelt van vierkante watermeloenen in Japan). Ein-Yahav is een coöperatieve landbouwgemeenschap in de zuidelijke regio Arava. In het droge woestijnklimaat wordt een aantal Israëlische specialiteiten geteeld, waaronder komkommer, paprika en watermeloen.
"We willen met meerdere vormen gaan werken en deze vormen toepassen op verschillende soorten komkommers," zegt landbouwkundige Rami Sade enthousiast. "We telen deze komkommers nu 3 maanden. Er is veel vraag naar." Sade vertelt dat de unieke technologie vanuit Spanje in Israël is gekomen en dat de komkommers al verkrijgbaar zijn in supermarkten in Israël en Europa. Makkelijk te vinden zij ze echter niet, omdat er slechts kleine volumes worden geteeld: "Op dit moment telen we een paar honderd kilo per week. Dat is niet veel." De komkommers zullen vanwege hun opvallende uiterlijk iets meer kosten dan de reguliere variant en worden verkocht in verpakkingen van vier stuks.