Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hartvormige komkommer uit Israël

Israëlische telers uit de mosjav Ein-Yahav telen komkommers in de vorm van een hart of een ster. De teelttechniek houden zij voorlopig voor zichzelf (maar het is niet uitgesloten dat er met mallen gewerkt wordt, net als bij de teelt van vierkante watermeloenen in Japan). Ein-Yahav is een coöperatieve landbouwgemeenschap in de zuidelijke regio Arava. In het droge woestijnklimaat wordt een aantal Israëlische specialiteiten geteeld, waaronder komkommer, paprika en watermeloen. 

"We willen met meerdere vormen gaan werken en deze vormen toepassen op verschillende soorten komkommers," zegt landbouwkundige Rami Sade enthousiast. "We telen deze komkommers nu 3 maanden. Er is veel vraag naar." Sade vertelt dat de unieke technologie vanuit Spanje in Israël is gekomen en dat de komkommers al verkrijgbaar zijn in supermarkten in Israël en Europa. Makkelijk te vinden zij ze echter niet, omdat er slechts kleine volumes worden geteeld: "Op dit moment telen we een paar honderd kilo per week. Dat is niet veel." De komkommers zullen vanwege hun opvallende uiterlijk iets meer kosten dan de reguliere variant en worden verkocht in verpakkingen van vier stuks. 

Publicatiedatum: