Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VeGeFruit maakt keten van teler tot consument korter

"Door fruitautomaten is vers fruit 24 uur per dag beschikbaar"

Tholen - Bjorn De Schoenmaeker merkte op dat in zijn omgeving in het Belgische Klein-Brabant diverse automaten stonden met brood of andere producten, maar fruit was daar nog onbekend. Hij zag hier wel een markt in en plaatste daarom twee jaar geleden het eerste fruitautomaat. In 2012 startte hij zijn eenmanszaak VeGeFruit. Naast zijn werk op de BFV als keurder draagt hij nu zorg voor vier fruitautomaten en daarnaast belevert hij ook diverse bedrijven en instellingen met vers fruit. "Ons klantenbestand is heel breed, gaande van aankopen van fruit van enkele kilo's, stuks, kisten of pallets. Mensen krijgen wat ze vragen. We bieden met name 'eigen' hardfruit maar in de zomer ook zachtfruit en divers ander fruit wat jaarrond beschikbaar is", vertelt Bjorn enthousiast.



Dichtbij de bron
"De eerste maanden keken mensen wel vreemd op van fruit in een gekoeld automaat, maar het concept lijkt nu wel meer aanvaard. Het is moeilijk om zoiets op te starten en daarnaast is het zoeken naar de beste locatie. Maar als je ziet dat het werkt, is het geweldig. Mensen kijken wat ze willen, stoppen het geld in het automaat en er schuift automatisch een 'raampje' open. Het mooie is dat ik dicht bij de bron zit, de veiling dus, en hierdoor diverse tussenpersonen uitschakel. De keten tussen de teler en de consument is zo dus korter. Hierdoor kan ik kosten besparen en zijn de producten die ik lever, verser dan in de supermarkt."



24 uur per dag

Bjorn geeft aan dat mensen tegenwoordig niet meer in een rij willen wachten en zelf willen bepalen wanneer ze iets kopen. "Ze kunnen zo 24 uur per dag fruit aanschaffen tegen een correcte prijs en zijn niet gebonden aan tijden. De prijzen probeer ik stabiel te houden, dit wekt ook vertrouwen. Daarnaast is het belangrijk dat de producten vers zijn en moet je kort op de bal spelen. Ik ken mijn klanten niet, dus de producten moeten gewoon goed zijn, zodat mensen weer terugkomen. Ik controleer de automaten dan ook regelmatig en vul ze bij waar nodig. Er staan nu vier automaten en elk jaar probeer ik er één automaat bij te zetten. Daarnaast wil ik ook verder gaan met bedrijven en instellingen beleveren, we merken dat er genoeg vraag is."



Dit jaar neemt VeGeFruit sponsor aan de 45ste Dodentocht in Bornem. "Daar ben ik echt wel fier op. Dit event is wereldwijd bekend als één van de grootste wandelevenementen." De fruitvoorziening wordt gedaan door VeGeFruiT,(www.fruitonderweg.be), Nicolai Fruit (www.nicolaifruit.be) en Enzafruit (www.enzafruit.be) met de Jazz appelen.



Voor meer informatie:
Bjorn De Schoenmaeker
VeGeFruit
Tel: +32 - 0475 700 010
info@vegefruit.be
www.fruitonderweg.be
Facebook