Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
oud-medewerkers Arend-Sosef

Nieuw tuinbouwtechniekbedrijf Proton

Ron Groenewald en Paul Barendse zijn Ex Nic. Sosef medewerkers. Na de reorganisatie in 2010 zijn ze als zelfstandig ondernemer verder gegaan onder de naam Screen4seasons: een bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van scherminstallaties, onderhoud luchtmechaniek en insectengaas. Samen met de ± 10 monteurs die voor Screen4seasons werken zijn ze goed voor tientallen jaren ervaring.


Ron Groenewald en Paul Barendse met Screen4Seasons op de TBR Gorinchem 2014

Nadat in februari bekend werd dat het faillissement van Arend-Sosef was aangevraagd, vernamen ze al snel een hoop onrust in de tuinbouw wereld. "Hoe gaat dit verder, wie gaan nu onze machines repareren en onze storingen oplossen?", hoorden ze bij veel tuinbouw bedrijven. Ron en Paul zagen mogelijkheden en hebben een aantal ex-collega's benaderd om hier over te brainstormen. Deze monteurs en ex-medewerker waren enthousiast. "Zij willen graag doorgaan met het werk waar ze goed in zijn", vertelt Paul.

Inmiddels zijn ze met een man of 11 volop bezig alles voor te bereiden en te plannen. Proton tuinbouwtechniek zal zich richten op Mechanisatie, Water- en Electrotechniek.

Mechanisatie
Onderhoud, reparatie en installatie van onder andere compressoren, buisrailwagens, hogedruk pompen, spuitautomaten, tuin- en parkmachines en tevens constructiewerk, laswerk van staal, rvs en aluminium.

Voor elektro- en watertechniek gaan ze nauw samenwerken met installateurs binnen dat vakgebied. "Zodat we de klanten optimaal van dienst kunnen zijn."

Voor scherminstallaties blijft Screen4seasons als zelfstandig bedrijf zijn activiteiten uitvoeren.

"Er zijn al veel klanten benaderd met het idee en de reacties zijn zeer positief. De eerste orders, storingen en reparatie verzoeken komen al binnen", laat het bedrijf weten.

Op 1 April start de eerste medewerker Marcel Plaisier als technisch adviseur mechanisatie, die bij de reorganisatie van Augustus 2013 Arend-Sosef moest verlaten. "Na hun opzegtermijn zullen de andere medewerkers zich aansluiten en kunnen we vol gas aan de slag", besluit Paul.
 
Voor meer informatie:

Ron Groenewald +31 (0) 6 55 81 75 86 (coördinator water/elektro en technisch adviseur scherminstallatie )
Paul Barendse +31 (0) 6 14 31 60 96 (techniek binnendienst en administratie)
Marcel Plaisier +31 (0) 6 20 53 81 55 (technisch adviseur mechanisatie)
 
Publicatiedatum: