Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Windset Farms groeit naar 265 hectare

Onlangs voltooide Windset Farms haar uitbreiding van ruim 25 hectare in Santa Maria, Californië. De voltooiing van deze kas brengt het areaal van Windset Farms in Californië op ruim 50 hectare en het totale areaal van Windset Farms op meer dan 265 hectare. Met zo veel oppervlak is er veel strategie en planning nodig om te besluiten wat waar geplant wordt. COO van Windset Farms, John Newell, vertelt over de groei van het bedrijf.



Windset Farms gebruikt haar gedistribueerde teeltexploitaties, verspreid over heel Noord-Amerika, om haar klanten te voorzien. "Geografische diversiteit kan helpen het risico van voorraadproblemen (wegens gewasproblemen) te verhelpen", aldus John Newell. "Het produceren op verschillende plaatsten verlaagt het potentiële risico van misoogst in een gebied." De gediversifieerde aanpak omvat meer dan 660 acre eigen gebied en gecontracteerde kasruimte in de VS, Canada en Mexico. Het bedrijf koopt ook regelmatig producten van lokale en overzeese telers om eventuele productiehiaten op te vullen. Verschillende teeltregio's zorgen niet alleen voor productiedekking maar ook voor transportvoordelen.

"We kunnen qua vracht efficiënter zijn door bijvoorbeeld West-Canadese markten te bevoorraden vanuit onze faciliteit in Brits-Columbia", zei Newell. Windsets partnertelers in Mexico profiteren van warmere omstandigheden en constantere zonneschijn tijdens de wintermaanden, waardoor de productie kan aansluiten op andere teeltregio's van Windset. "We kunnen balanceren tussen Californië, Brits-Columbia, Mexico en overzeese levering."

Newell voegde toe dat hij erg blij is met de uniforme kwaliteit van producten van verschillende locaties. "Onze telers in Mexico hebben de laatste jaren enorme stappen gemaakt en nu kun je geen verschil zien tussen producten uit Mexico, de VS of Canada. De telers daar telen in kassen met dezelfde hoge technische normen als wij."



Ondanks gunstige omstandigheden blijven stookkosten nog altijd groot onderdeel van de productiekosten in elke locatie. Volgens Newell is Windset Farms altijd op zoek naar innovatie om duurzaam te telen, zowel ecologisch als economisch. "We gebruiken aardgas als primaire hittebron in Californië, maar we kijken naar alternatieven", zei Newell. Daartoe horen ook zonne-energie, warmtekrachtkoppeling en aardwarmte.

Voor meer informatie:
Windset Farms
www.windsetfarms.com
Publicatiedatum: