Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hij hield van zijn werk, het was zijn hele leven"

Albert de Ridder (93 jaar) overleden

Albert de Ridder, een bekende man in de Belgische AGF-handel, is op 28 februari 2014 overleden. Hij was de echtgenoot van Catherine de Ro. Albert was geboren op 31 januari 1921 en is 93 jaar geworden. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de kerk Sint-Egidius (Gemeenteplein) te Groot-Bijgaarden op vrijdag 7 maart 2014 om 11 uur. gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats te Groot-Bijgaarden (Bosstraat). Samenkomst en gelegenheid tot groeten in voornoemde kerk vanaf 10:30 uur. Rouwadres: Stichelgat 34 te 1702 Groot-Bijgaarden.


Albert de Ridder en zijn vrouw Catherine de Ro tijdens het feest van het 30-jarig bestaan van het Europees Centrum

Het verhaal van Albert, verteld door zijn dochter Eliane de Ridder:
"In 1921 werd mijn vader geboren. Zijn moeder ging met de handkar langs de deur om groenten en fruit te verkopen, omdat haar man erg jong gestorven was. In 1942 trouwde mijn vader en hij ging net als zijn ouders groenten en fruit op de markt verkopen. Dat liep goed en het stel kon zelfs investeren in een vrachtwagen. Rond 1950 besloot Albert naar de vroegmarkt te gaan. Hij deed ook mee met de druivententoonstelling in het Atomium in 1958. In die tijd reisde hij naar Frankrijk, Spanje en Italiƫ om te importeren. Samen met zijn zoon Camille en zijn dochters Eliane, Linda en Francine huurde hij twee magazijnen in Brussel en importeerde uit diverse landen zoals Spanje, Italiƫ, Nieuw-Zeeland, Kenia, Rwanda, Mali enzovoorts. De producten kwamen per trein, vliegtuig of vrachtwagen naar Tour et Taxis. Vanaf 1979 had Albert een magazijn (nummer 1) in het Europees Centrum voor fruit en groenten in het Brussel, waar hij zijn bedrijf verder ontwikkelde. Hij hield van zijn werk. Het was zijn hele leven. Hij is 93 jaar geworden."
Publicatiedatum: