Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert Cress introduceert kruidenthee Infusions

Steeds meer mensen drinken thee. De consumptiecijfers schieten omhoog. In 2012 dronk de gemiddelde Nederlander 90 liter thee, ofwel 2 kopjes per dag. Alleen koffie werd nog meer gedronken. Wat opvalt is dat er zich toch een aantal wijzigingen voordoen in de consumptie van thee. Nederlanders variëren steeds meer tussen het, tegenwoordig brede, aanbod van zowel de vele soorten thee als de manieren waarop de thee gezet wordt (losse thee of voorverpakt in een-kops- of meerkops zakjes). Bovendien maken kruidenmelanges een sterke opmars.







Koppert Cress 0.0° project in Kenia
Maar het mes snijdt aan twee kanten. Infusions is resultaat van een uniek project. Twee bedrijven die samenwerken om de leefomstandigheden en welzijn van de lokale bevolking te verbeteren. De teelt van de kruiden voor Infusions maakt dit mogelijk. De kwekerij neemt slecht een klein oppervlak in beslag van een 100 ha groot grondgebied. Door jarenlange houtkap en erosie is er weinig over van de oorspronkelijke begroeiing. Met de opbrengsten van de kruidenteelt wordt een dam aangelegd om het regenwater op te vangen. Hiermee hebben vee, bevolking en vegetatie ook in de droge periode de beschikking over voldoende vocht.

Transport door de lucht. Hoe zit het met de food miles? Met advies van lokale wetenschappers van de UN gaan we de food miles compenseren. Er wordt een begin gemaakt met de herbebossing van het land. We planten er bomen voor terug op de resterende 77 ha. En over 10 jaar is onze kale vlakte begroeid met de oorspronkelijke vegetatie en zal de jungle hier weer weelderig groeien.


Meer leuk Koppert Cress-nieuws: Op woensdag 15 januari bezochten de partijleider van de PvdA Diederik Samsom en de lijsttrekker van Progressief Westland Mohamed el Mokaddem het bedrijf Koppert Cress. Zij werden hartelijk ontvangen door eigenaar Rob Baan, die de heren meteen liet proeven van verschillende soorten 'Cressen' die het bedrijf verbouwt.


Publicatiedatum: