Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Netwerkevenement bij cannabisonderzoeksfaciliteit

"We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden"

Het Medical Cannabis Platform for Innovation and Research (MCPIR) heeft onlangs hun eerste netwerkevenement georganiseerd in hun onderzoeksfaciliteit. MCPIR is een samenwerkingsproject dat uit 13 medische cannabisbedrijven bestaat. Samen hebben ze een onderzoekscentrum en platform opgericht.

Koppert is één van de 13 deelnemers. Namens MCPIR heette Gustaaf van der Mheen, van Koppert, ongeveer 50 professionals in de cannabissector welkom tijdens de opening van het evenement. Gustaaf: "Bij het MCPIR is het doel van ons vijfjarig initiatief om de meest optimale kweekmethoden voor medicinale cannabis te onderzoeken en een blauwdruk te creëren voor verdere professionalisering van het kweekproces."

Jaime Ahumada van Delphy betrad het podium om het belang van goed onderzoek te benadrukken. "Goed onderzoek is de ruggengraat van innovatie. Dat is precies wat de sector nodig heeft. We verwachten binnenkort grote ontwikkelingen. We beschikken immers over veel tuinbouwkennis waarop we kunnen voortbouwen. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden."

Klik hier voor de fotoreportage

Het spreekt voor zich dat geneticaonderzoek van fundamenteel belang is voor de hele sector. Ze vormen het startpunt voor elke teler. Iedereen weet dat een goed begin het halve werk is. "Vanwege Nederlands beleid zijn we bij MCPIR begonnen met geneticaonderzoek", vertelden ze. "Om de juiste stekken van onze moederplanten te krijgen, is de fenotypische selectie cruciaal. We doen zowel tandem- als kwantitatieve selectie. Voor het laatste maken we gebruik van sensoren en AI om het proces efficiënter te maken."

René Corsten van Delphy deelt zijn kennis over goed moederplantbeheer. "Het is belangrijk om de stekken van een moederplant goed te krijgen", zegt hij. "Deze moeten wat betreft hun lengte en leeftijd hetzelfde zijn. Het advies is om ze elke keer op hetzelfde moment van de dag te snijden. En dat minstens drie keer per week, maar zes keer heeft de voorkeur." René richtte zich in het grootste deel van zijn presentatie op een belangrijk punt in de sector: het versnellen van de teeltcyclus.

Ten slotte was het tijd om een kijkje te nemen in de drie verschillende teeltruimtes in de faciliteit.

Klik hier om het fotoverslag van onze zustersite MMJDaily van het evenement te zien en om een sneak peek van de faciliteit te krijgen.

Publicatiedatum: