Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4 keer meer subsidies in veeteelt dan in groenten en fruit

Meer dan 80% van de Europese landbouwsteun gaat naar dierlijke producten, ondanks hun veel grotere klimaatimpact, blijkt uit onderzoek in het vakblad Nature. Vooral de productie van veevoeder speelt een grote rol, zo schrijft MO. De sterke steun maakt vlees kunstmatig goedkoop, zo stellen zij, terwijl gezonder en meer ecologisch voedsel, zoals fruit, groenten en noten relatief duurder blijven dan ze zouden zijn als ze dezelfde mate van steun zouden krijgen. Lees hier meer.

Publicatiedatum: