Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adri Bom-Lemstra spreekt politiek toe via Haagse radiozender

Hoe is het gesteld met het vestigingsklimaat voor het MKB in ons land? Die vraag stond vorige week centraal in de uitzending van het radioprogramma 'Haagse invloeden'. Dit programma van Den Haag FM wordt doorgaans ook goed beluisterd door politiek Den Haag. In de uitzending over het MKB en het vestigingsklimaat was voorzitter Adri Bom-Lemstra te gast. Zij uitte vooral haar zorgen over de stapeling van overheidsmaatregelen, waardoor het ondernemersklimaat onder druk komt te staan.

In het vraaggesprek benadrukt de voorzitter van Glastuinbouw Nederland de toekomstgerichte initiatieven die de glastuinbouw neemt en al heeft genomen, zoals het energieconvenant, zo deelt de belangenbehartiger na afloop van de uitzending. Daarover is regelmatig constructief overleg met de ministeries van LNV, EZK en Financiƫn, maar dat neemt volgens Adri Bom-Lemstra niet weg dat ondernemers in de glastuinbouw zich steeds vaker afvragen of investeringen in de energietransitie wel zijn terug te verdienen.

"Alle telers denken na over hun strategie van verduurzaming. Maar investeren is lastig als tijdens de wedstrijd de spelregels voortdurend worden veranderd. Bovendien zien teeltbedrijven dat er in Europa geen sprake is van een gelijk speelveld, waardoor telers internationaal op achterstand worden gezet. Dat zijn ontwikkelingen waarover we in gesprek moeten blijven met de betrokken ministeries."

Luister hier het gesprek met Adri Bom-Lemstra terug.

Publicatiedatum: