Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canarische tomaten- en komkommertelers op zoek naar alternatieve teelten

Op de Canarische Eilanden hebben de tomaten- en komkommertelers een herstructureringsplan voorgelegd aan de regionale overheid met als doel de levensvatbaarheid van de tuinbouw op de archipel te waarborgen. Dit plan omvat het verkennen van alternatieve gewassen zoals papaja of dragonfruit.

Het voorstel is geformuleerd door de vakbonden UGT, CC.OO. en Sitca en de telers- en brancheorganisaties Asaga Canarias, Asaja, Fedex, Coagrisan, Asocan en Grupo Bonny. Er is daartoe een werkgroep opgericht waarin ook vertegenwoordigers van de regering zetelen.

Onder de voorgestelde maatregelen wordt de mogelijkheid overwogen om vervroegd pensioen aan te vragen voor werknemers in de teeltbedrijven en de pakstations. De bijeenkomst, die afgelopen woensdag plaatsvond, werd gekenmerkt door de "wil om samen te werken" tussen alle betrokken partijen, zo benadrukt de Canarische Regering. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 10 april.

Bron: EFE / lavanguardia.com

Publicatiedatum: