Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouw Jongeren Westland in gesprek met gemeente over 'toekomst van onze mooie sector'

Op maandag 18 maart 2024 organiseerde Tuinbouw Jongeren Westland in het World Horti Center samen met de gemeente Westland een avond over de Westlandse politiek en glastuinbouw. Onderwerp van de avond was: "Hoe zien onze leden de toekomst van onze mooie sector in de gemeente? Wat (mogen) de jongeren daarbij van de gemeente verwachten?" Geen avond om te zitten en luisteren, maar een avond waarbij er actief gepraat en geluisterd moest worden, zo blijkt uit onderstaand verslag vanuit de tuinbouwjongeren.

Na een welkomstwoord van wethouder Ben van der Stee (verantwoordelijk voor Financiƫn, Ruimtelijke Ordening, Vergunningen, toezicht & handhaving, omgevingswet en grondzaken) gingen de jongeren met elkaar in gesprek over verschillende thema's.

Aan de hand van zes knelpunten gingen de jongeren in groepen van zes leden per tafel in gesprek met een beleidsmedewerker van de gemeente. Na 15 minuten werd er doorgedraaid. Elke tafel had een ander thema. De thema's van de verschillende tafels waren bedrijfsopvolging, lokale regelgeving en omgevingsdienst, huisvesting arbeidsmigranten, raad en politiek, toekomstbestendig ondernemen en economie en bestaanszekerheid.

De leden deelden hun ervaringen/ zorgen richting de gemeente. Ze gaven ook complimenten aan de gemeente. Na 1,5 uur na gesprekken was het tijd voor het informele gedeelte. Onder het genot van een hapje en een drankje gingen de gesprekken tussen TJW leden en Gemeente Westland verder. De organisatie hoopt dat de leden weten waar ze terechtkunnen met hun vragen bij de gemeente.

Bron: Tuinbouw Jongeren Westland

Publicatiedatum: