Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KWS opent nieuw veredelingsstation in Mexico

Op woensdag 13 maart heeft het zaadbedrijf KWS officieel hun nieuwe veredelingsstation in Sinaloa (Mexico) geopend. Het bedrijf gaat daar veredeling voor tomaat en paprika en screeningsactiviteiten voor komkommer, meloen en watermeloen uitvoeren. KWS werkt sinds haar intrede op de markt voor groentezaden aan een wereldwijd netwerk van locaties om haar veredelings- en verkoopactiviteiten uit te breiden.

De ongeveer 70 bezoekers werden verwelkomd. Alberto Gonzalez Acuña, Nationaal Verkoopmanager KWS Groenten Mexico, opende de inauguratie met een presentatie. Dat werd gevolgd door Peter Hofmann, Lid van de Raad van Bestuur, Simon Walter, Hoofd Business Unit Groenten, en Coert Engels, Mondiale Hoofd van Veredeling Groenten. Ten slotte gaven Francisco Perez Lopez, tomaatveredelaar Mexico, Aurelio Bautista, Paprikaveredelaar Mexico, wat informatie over hun veredelingsprogramma's en gaf Victor Zefra, Farmmanager, een virtuele rondleiding door het nieuwe veredelingsstation. Daarna opende Peter Hofmann officieel het veredelingsstation door een lint door te knippen en te proosten op deze nieuwe mijlpaal.

"KWS Groenten Mexico heeft het doel om hoogwaardige groentezaden te leveren aan de Mexicaanse markt", vertelt Alberto Gonzalez Acuña, Nationaal Verkoopmanager KWS Groenten Mexico. "Het nieuwe veredelingsstation in Navolato stelt ons in staat om competitieve rassen te ontwikkelen."

KWS, gevestigd in de stad Culiacan, is actief in Mexico sinds 2020 en heeft een commercieel portfolio voor tomatenzaden opgebouwd. Sinaloa, gelegen aan de westkust, is één van de belangrijkste gebieden van het land voor groenten en andere gewassen. De nieuwe faciliteit in de gemeente Navolato beslaat 10,3 hectare en beschikt over magazijnen, kantoren en een groot gebied voor vollegrondsteelt. Ook zijn er kassen met een oppervlakte van 4.500 m². Dat areaal zal naar verwachting de komende jaren groeien met nog eens 5.000 m². Parallel aan de bouw heeft KWS een team van ongeveer 45 medewerkers samengesteld, waaronder ervaren veredelaars, landbouwdeskundigen en seizoenswerkers.

Ailton Ribeiro, Hoofd Veredeling Latijns-Amerika bij KWS Groenten: "De focus ligt op het ontwikkelen van innovatieve tomaat-, paprika- en komkommerrassen. Deze drie gewassen zijn van groot belang voor zowel de Mexicaanse tuinbouw als voor ons bedrijf."

Voor meer informatie:
KWS Vegetables
info.bnl@kws.com
www.kws.com

Publicatiedatum: