Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moldavië doet inspiratie op in Nederland voor oprichten tuinbouwkantoor in eigen land

De Republiek Moldavië wil een openbaar Horticulture Office oprichten die de tuinbouwsector verder moet professionaliseren en de ontwikkeling ervan moet versnellen. Een delegatie met de staatssecretaris van het Moldavische ministerie van Tuinbouw en Voedsel, Vasile Sarban, vier leiders van de belangrijkste verenigingen in de tuinbouw en vertegenwoordigers van USAID bezochten Nederland. Het doel van het bezoek was om te leren van de Nederlandse tuinbouwsector en inspiratie op te doen.

Jos Leeters van HollandDoor organiseerde en begeleidde het bezoek.

Het programma bestond uit bezoeken aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Glastuinbouw Nederland, Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Greenports Nederland, Fresh Produce Center, World Horti Center, Rijk Zwaan, Tomatoworld, Brightlands Campus Venlo, Netherlands Water Partnership en Fruit Tech Campus.

De studiereis was onderdeel van de Rural Competitiveness and Resilience Activity (RCRA) uitgevoerd door Chemonics International in Moldavië en gefinancierd door USAID. Het doel van dit programma is het herstel van de regionale crisis veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne. De wijnsector en hoogwaardige tuinbouw zijn belangrijk in het programma.

De ontwikkeling van het Moldavische Horticulture Office is in volle gang. Met de opgedane kennis wil de delegatie de implementatie van het tuinbouwkantoor versnellen. De Nederlandse overheid, sectororganisaties en bedrijven willen langdurige samenwerkingen aangaan met Moldavië.

Bedrijven of organisaties die willen samenwerken met Moldavië, kunnen dit laten weten via bkr-lnv@minbuza.nl.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: