Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Areaaluitbreiding gele, groene en rode paprika in Turkije

Tomaat is het grootste Turkse exportproduct in de tuinbouw, gevolgd door citroen en paprika. "De paprika-export neemt dit seizoen weer fors toe, wat zowel exporteurs als telers tevreden stemt", zegt Emel Esin Keskin, eigenaar van exportbedrijf Esin Tarim. "Rusland is de grootste importeur, maar Duitsland, Polen en Roemenië worden gezien als de beste afzetmarkten van onze paprika's."

"In de laatste drie jaar hebben onze telers hun areaal van gele, rode en groene paprika's vergroot. De gemiddelde opbrengst bedraagt 60 ton per hectare en 90% van de oogst wordt naar het buitenland verzonden. Onze producten zijn residuvrij en ondervinden dus geen problemen aan de Europese grenzen."

"De paprikateelt vindt voornamelijk plaats aan de kusten van de Middellandse Zee, in de zomer in open lucht, in de winter in kassen. We hechten veel belang aan de groothandelsverkoop van seizoensgroenten. We hebben een breed assortiment aan paprika's beschikbaar, wat de prijzen laag houdt."

Esin Tarim neemt alle voorzorgsmaatregelen om het exportproduct residuvrij te houden. "Er wordt regelmatig training gegeven aan onze telers. Het Turkse ministerie van Landbouw is ook zeer strikt wat betreft gezondheidscontroles. En hoewel er altijd lange rijen staan bij de controleposten, kunnen onze paprika's door hun goede kwaliteit de transittijd zonder problemen aan", besluit Keskin.

Voor meer informatie:
Emel Esin Keskin
Esin Tarim
Tel: +90 537 617 56 29 (Turkije)
Esin@esintarım.com.tr
www.esintarim.com.tr

Publicatiedatum: