Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse boeren blokkeren nu Duitse grens

Poolse boeren protesteren door het verkeer aan de Duitse grens te blokkeren, als reactie op het landbouwbeleid van de EU. Ondanks de inspanningen van de Europese Unie om haar regelgeving te wijzigen, blijven de boeren hun demonstraties voortzetten.

Een woordvoerder van de Poolse politie meldde dat op maandag boeren twee Duitse grensovergangen blokkeerden, door met tractoren het verkeer op de A2 snelweg bij de Swiecko en Gubinek overgangen stil te leggen. Het protest, dat zondag begon, heeft als doel de invoer van landbouwproducten uit niet-EU-landen en de milieuvoorschriften van de EU aan te vechten.

Marcin Maludy, een politiewoordvoerder in Gorzow Wielkopolski: "Het verkeer in Swiecko en Gubinek is geblokkeerd, je kunt niet in beide richtingen reizen," en bevestigde dat het protest doorgaat tot woensdagavond. Eerder hebben Poolse boeren geprotesteerd tegen Oekraïense importen en het groene beleid van de EU door massaprotesten in Warschau te organiseren en de A2 snelweg naar Duitsland te blokkeren. De ontevredenheid komt voort uit EU-heffingen op Oekraïense importen na de invasie van Rusland, verplicht braakliggend landbouwland, en de Europese Green Deal van 2020, die boeren in heel Europa raakt.

Bron: dw.com

Publicatiedatum: