Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met juiste hulpstoffen kan effectiviteit gewasbeschermingsmiddelen aanzienlijk worden verhoogd"

Met de juiste hulpstoffen kan volgens Syngenta de effectiviteit van gewasbeschermingsmiddelen aanzienlijk worden verhoogd, soms zelfs met 15-20%. Dit is vooral van belang nu de beschikbaarheid van traditionele middelen afneemt en de regelgeving rond het gebruik ervan strenger wordt. Volgens het bedrijf blijft een goede spuittechniek belangrijk om een goed resultaat te kunnen behalen.


Caroline van den Hoek, Syngenta, tijdens de Precisie Gewasbeschermingsdag

Een gedegen kennis van de werkzame stof en de specifieke ziekte of plaag is belangrijk om te bepalen of en welke hulpstof nodig is om de effectiviteit te verhogen. In sommige gevallen kan het zelfs voordeliger zijn om geen hulpstof toe te voegen. Dit kan complex zijn, en daarom heeft Syngenta op hun Expert Center een hulpstoffenzoeker geïntroduceerd. Deze tool biedt op basis van het gewas, het gekozen middel en de ziekte of plaag een advies over het al dan niet toevoegen van een hulpstof en welke het meest geschikt is.

Deze ontwikkelingen benadrukken de noodzaak voor telers om voortdurend op de hoogte te blijven van de beste praktijken en innovaties binnen de sector. Het gebruik van hulpstoffen is hierin niet meer weg te denken en vormt een sleutelcomponent voor een succesvolle gewasbescherming.

Het belang van hulpstoffen in de glastuinbouw is onlangs onderstreept tijdens de Precisie Gewasbeschermingsdag, een initiatief van Glastuinbouw Nederland en Vertify, gehouden bij het World Horti Center (WHC). Telers en werknemers uit de sector kwamen samen om zich te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen, waaronder het gebruik van hulpstoffen, een onderwerp dat werd behandeld in een workshop door Caroline van den Hoek van Syngenta. Deze sessie ging dieper in op de redenen waarom hulpstoffen steeds meer gezien worden als een belangrijk element in gewasbeschermingsstrategieën.

Voor meer informatie:
Caroline van den Hoek
Syngenta
caroline.van_den_hoek@syngenta.com
www.syngenta.nl

Publicatiedatum: