Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Status Andalusische kasgewassen week 10

In Almería is besloten om de paprika's van de lange teeltcyclus tot het einde van het seizoen in de kassen te behouden. Er worden nog steeds tomaten van alle soorten geoogst in de lange teeltcyclus. Bij de tomaten van de voorjaarscyclus worden ondertussen ook al de eerste volumes geoogst. Er worden aubergines en komkommers geoogst, terwijl de vruchtzetting van de watermeloenen voorspoedig verloopt.

Aan de kust van Granada worden gele en rode cherrytomaten geplukt, die in de maand september waren geplant met een dichtheid van 15.000 planten per hectare. Er worden problemen met botrytis verwacht vanwege de vochtigheid in de kassen. Telers melden dat er nood is aan een toename van analyses van producten geïmporteerd van buiten de EU. De oogst van lange komkommers en groene courgettes gaat nog steeds door.

In de provincie Cádiz, in de gemeenten La Algaida en Sanlúcar de Barrameda, worden witte courgettes geoogst en zitten de Galia meloenen in de groeifase.

Huelva gaat door met de aardbeienpluk, met goede resultaten voor rassen zoals 15121 en 15105. Het seizoen van de Marisma aardbei wordt als acceptabel beschouwd. Er wordt melding gemaakt van botrytis en meeldauw vanwege de vochtigheid. De sector vraagt om een toename van grenscontroles na de detectie van een geval van besmette aardbeien uit Marokko.

Bron: aenverde.es

Publicatiedatum: