Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse witte courgette via Nederland vooral naar Oost-Europa

Het seizoen van de witte courgette verloopt voorspoedig in de Spaanse provincie Cádiz. Het is een courgette die traditioneel veel geconsumeerd wordt in het westen van Andalusië en nu ook steeds meer bijval kent in het buitenland.

"Het gros van onze witte courgettes wordt in het buitenland afgezet", zegt Antonio del Moral van Agroalgaida. "We verkopen ze vooral in Italië, Frankrijk en Nederland. De vraag vanuit Frankrijk is heel stabiel, terwijl Italië, dat deze groente ook zelf teelt, meer op specifieke momenten in het seizoen interesse toont. Nederland fungeert dan weer vooral als re-exporteur naar andere landen, voornamelijk in Oost-Europa."

Het seizoen van de witte courgette concentreert zich voornamelijk in de provincie Cádiz. "Er is wat teelt in Valencia en Almería, maar ik durf te stellen dat Cádiz, met de gemeenten La Algaida, Sanlúcar en Chipiona voorop, de grootste teler is van witte courgettes in heel Spanje", zegt Antonio.

"Voor Agroalgaida is het het belangrijkste product. We bieden het in allerlei maten en verpakkingen. Steeds meer handelsbedrijven willen witte courgettes opnemen in hun assortiment naast groene courgettes. Het is een variëteit die in de mode raakt en we geloven dat er nog een interessante groeimarge is."

Voor meer informatie:
Agroalgaida
Avenida Carretera del Puerto, km 1, 5
Sanlúcar de Barrameda (Spanje)
Tel: +34 627 90 91 20
antoniodelmoral@agroalgaida.com

Publicatiedatum: