Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mondi neemt DS Smith over

De raden van bestuur van Mondi en DS Smith hebben aangekondigd dat ze in principe overeenstemming hebben bereikt over de belangrijkste financiële voorwaarden van een mogelijk volledige overname van de aandelen van DS Smith. Mondi zou het volledige uitgegeven en uit te geven aandelenkapitaal van DS Smith verwerven.

Aandeelhouders van Mondi zouden 54% bezitten en aandeelhouders van DS Smith 46% van het uitgegeven en uit te geven aandelenkapitaal van Mondi. Gebaseerd op de slotkoers van Mondi van 1.381 pence per aandeel op 7 februari 2024 (de dag voor het begin van de biedperiode), zouden de voorwaarden van de Combinatie een impliciete waarde van 373 pence per DS Smith-aandeel vertegenwoordigen en een premie van 33 procent op de slotkoers van DS Smith van 281 pence per aandeel op 7 februari 2024 (de dag voor het begin van de biedperiode).

Philip Yea zou voorzitter worden, Andrew King CEO en Mike Powell CFO van de vergrote Mondi Group. De drie niet-uitvoerende bestuurders van DS Smith worden verwacht toe te treden tot de raad van bestuur van de vergrote Mondi Group.

Pan-Europese marktleider
Uit een verklaring van de bedrijven citeren we: "Deze combinatie is een kans om een pan-Europese marktleider te creëren in op papier gebaseerde duurzame verpakkingsoplossingen, met complementaire geografische voetafdrukken, sterke klantrelaties, een stevige balans en kasstroomprofiel, en het potentieel om aanzienlijke voordelen te leveren aan aandeelhouders, klanten, werknemers en belanghebbenden."

De belangrijkste voordelen van de combinatie voor de aandeelhouders van beide bedrijven omvatten: een hogere kans op structurele groeitrends in duurzame verpakkingen; een zeer complementaire geografische voetafdruk die een grote speler in golfkartonverpakkingen door heel Europa creëert; het combineren van de krachten van Mondi en DS Smith in de golfkartonwaardeketen; kostenefficiëntie; een goed gelegen converterend netwerk, gericht op het leveren van innovatieve oplossingen voor klanten; een strategisch gelegen en geïntegreerde productie van gerecycled golfkarton.

Verbeterde verticale integratie brengt een meer evenwichtige positie in de papiermarkt met zich mee, maar ook een versterkt vermogen om wereldwijde FMCG-klanten te bedienen, gebruikmakend van bewezen innovatiecapaciteiten van zowel Mondi als DS Smith, en uiteindelijk ook een aanzienlijke waardecreatie voor de aandeelhouders van zowel Mondi als DS Smith voortkomend uit synergieën. Mondi en DS Smith kunnen de krachten bundelen om de verschuiving naar een meer circulaire en duurzame economie te leiden.

Voor meer informatie:
Jenny Hampshire
Mondi
www.mondigroup.com


Iain Simm
DS Smith
www.dssmith.com

Publicatiedatum: