Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen verbod op 's nachts laden en lossen bij kwekerijen

De bewoner van een huis nabij kassen waar vrachtwagens lossen voert een juridische strijd over geluidoverlast. Een verbod voor nachtelijk laden en lossen van vrachtwagens ligt op tafel. De gemeente wil daar niet aan na berekening van de maximale geluidsniveaus met een rekentool.

Ook blijkt dat de (meeste) overlast komt van een locatie die niet aan de beklaagde kwekerijen toebehoort. De kwekerijen maken gebruik van collectief transport. Ook andere vrachtwagens rijden in het gebied en ook die maken geluid.

De klagende partij wijst op de aslast van de vrachtwagens die voor de kwekerijen rijden waarvoor een ontheffing nodig is. Volgens de rechter is daarmee nog niet gezegd dat het vrachtverkeer van en naar de kwekerijen zich daarmee ook onderscheidt in snelheid en rij- en stopgedrag van overig vrachtverkeer.

Afgelopen week ving de klagende bewoner uit de gemeente Overbetuwe bot bij de Rechtbank Gelderland, zo blijkt uit de uitspraak van 5 maart.