Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drijvend teeltsysteem volledig verkoopklaar maken niet gelukt na opvallende eerste oogst

Floating Future is er wel in geslaagd aandacht te generen met opvallende teelt op water, maar geen omzet. De financiële middelen ontbraken om het product, een drijvend systeem voor voedselproductie, volledig verkoopklaar te maken, zo blijkt uit een recent verschenen faillissementsverslag. Twee (oud-)werknemers, tevens aandeelhouders, vroegen faillissement aan. Eén van de twee werknemers was ook bestuurder van het bedrijf.

Floating Future, opgericht in september 2020, richtte zich op het ontwikkelen van constructies die voedselproductie op water mogelijk maken, maar ook het ontwikkelen van meststoffen, irrigatiesystemen en automatische oogstsystemen en het distribueren en verkopen van de hiervoor genoemde producten en constructies.

De enige omzet die werd gerealiseerd was dankzij subsidie in 2022. Dat was ook het jaar van de Floriade, waar op het open water bij de wereldtuinbouwtentoonstelling onder de nodige belangstelling sla op water werd geoogst in de zomer van dat jaar.

Activa te koop
In 2023 bleven updates uit, totdat op 6 februari 2024 een uitspraak van de Rechtbank Gelderland tot een faillissement leidde. De curator schrijft in het verslag de komende tijd te gebruiken om de activa te gelde te maken. Tot op heden heeft één partij een bieding uitgebracht op (een deel van) de activa. De curator heeft IE-rechten, data, gereedschappen, een zeecontainer, een fluisterboot alsmede een tweetal laptops in de aanbieding.

Er hebben zich, getuige het verslag, bij de curator 7 concurrente crediteuren gemeld, goed voor een bedrag van ruim 268 duizend euro.

Het faillissement is op 6 februari uitgesproken en geregistreerd onder kenmerk: 05.gel.24.60.F.1300.1.24.

Foto index: beeld eerste oogst in Almere via Omroep Flevoland