Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelsplatform warmte krijgt steun Kas als Energiebron

Warmte netwerk Westland (WnW) heeft onlangs van het programma Kas als Energiebron een subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een handelsplatform voor het warmtesysteem Westland. Het handelsplatform draagt bij aan een klimaatneutrale en economisch rendabele glastuinbouw. Het handelsplatform optimaliseert het gebruik van de transportcapaciteit van een warmtenetwerk en de inzet van duurzame warmtebronnen. Hiermee kunnen glastuinbouwondernemers zoveel mogelijk duurzame warmte afnemen.



Ontwikkeling van het handelsplatform
Vanuit Kas als Energiebron worden projecten gesteund die onder andere de verduurzaming van de glastuinbouwsector stimuleren. In 2023 stond het programma open voor projecten gericht op klimaatneutrale glastuinbouw en ideeën op het gebied van smart grids en energiesystemen. Het handelsplatform van WnW past goed binnen de doelstellingen op gebied van duurzame glastuinbouw, inzet van duurzame warmte en slimme warmtenetten.

Met deze subsidie is de handel tussen verschillende bronnen en vele afnemers uitgewerkt van concept tot aan gebruiksvriendelijke software. Met dit platform wordt er rekening gehouden met een verdere groei in aantal afnemers én type en aantal warmtebronnen. De schaal en aanpak is uniek in Nederland. Het project bestaat uit de conceptuele ontwikkeling van het platform tot aan de operationele fase waarin het platform volledig functioneert. Dat is naar verwachting in 2026.

Bron: Warmtenetwerk Westland

Publicatiedatum: