Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Richel Mexico breidt lokale faciliteiten uit

Het kantoor van Richel in Mexico bestaat tien jaar, maar het bedrijf zelf is al 30 jaar actief in de Mexicaanse tuinbouwsector. Het bedrijf heeft meer dan 1000 hectare aan kassen gebouwd. Onlangs heeft het bedrijf hun kantoor uitgebreid met nieuwe opslagfaciliteiten.

"We zijn al 30 jaar actief op het gebied van hightech kassen in Mexico. We hebben ons voortdurend ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en om contact te leggen met lokale gemeenschappen," vertelt Barthelemy Richel. "We vinden onze klanten, medewerkers en het milieu belangrijk."

Hij legt uit dat het altijd een zoektocht is naar aangepaste technologieën en het ontwerp van het project. Volgens Barthelemy kent de Mexicaanse markt drie hoofduitdagingen: arbeidsefficiëntie, voedselveiligheid en controle op plagen en ziekten. Ook het gebrek aan water en waterkwaliteit is een uitdaging. "Het gebrek aan beschikbare geschoolde arbeidskrachten dwingt telers om betere opbrengsten te behalen met minder middelen. Het tekort aan arbeidskrachten is iets waar iedere teler mee te maken heeft. Tenslotte is de impact van de opwarming van de aarde goed te zien in Mexico. Elk seizoen doen zich extremere omstandigheden voor wat betreft ziekten en virussen. Het is noodzakelijk om te telen met minder water."

Het Tomato Brown Rugose Virus is één van meest voorkomende plagen. Ook de snuitkevers (Picudo) en tripsen in paprika zijn meer dan ooit actief in Mexico. Waterbehandelingen en recirculatie stellen telers in staat om dezelfde resultaten te behalen met minder middelen.

Deze ontwikkelingen zijn uiteraard niet iets waar telers of Richel van de ene op de andere dag mee te maken kregen. "In de 30 jaar die we aanwezig zijn, zijn we continu bezig met het aanpassen en innoveren van de technologie die we aanbieden aan onze klanten. We streven ernaar om hun van betere tools te voorzien."

"We realiseren hogere kassen, groter volume, bredere overspanningen en nieuwe plastic technieken. Denk ook aan beter insectengaas en plaagbestrijding, automatisering met betere parameters en minder energieverbruik, het verbeteren van het ontwerp en logistieke stroom van het project en waterbehandelingen om recirculatie mogelijk te maken," vat hij samen. "Door goed te luisteren naar onze klanten, proberen we een goed ontwerp te realiseren."

Uitbreiding
Na de opening van haar kantoren in Queretaro in 2014, heeft Richel Mexico onlangs een nieuwe opslagfaciliteit van 1000m² geopend voor hun kasmaterialen en -uitrusting. Denk daarbij aan irrigatie, verwarming, elektriciteit en automatiseringssystemen. "Dit initiatief is onderdeel van onze strategie om onze vestigingen dichter bij onze klanten en leveranciers te krijgen. Daardoor kunnen we service beter lokaal aanbieden," voegt Barthelemy toe. Het bedrijf heeft ook een kantoor in Guadalajara.

De tekeningen

Het uiteindelijke resultaat

"In de loop der jaren is hun betrokkenheid bij het milieu en de Mexicaanse gemeenschap alleen maar gegroeid. Onlangs kreeg de Richel Group haar tweede CSR-ster. Dat is een label dat onze praktijken van lokale inkoop, verantwoord waterbeheer en goede relaties met belanghebbenden benadrukt. Zo investeert Richel Group in de lokale Mexicaanse economie en stimuleert het een dynamische en innovatieve bedrijfscultuur."



Voor meer informatie:
Richel Group
Quartier de la gare
13810 Eygalieres, Frankrijk
Tel.: +33 (0) 4 90 95 14 68
info@richel.fr
www.richel-group.com

Publicatiedatum: