Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jubileum 100-jarige Tuinbouwvereniging Ammerzoden goed gevierd

Het is deze maand maart 100 jaar geleden dat Tuinbouwvereniging Sint Willibrordus uit Ammerzoden werd opgericht. Vrijdag 8 maart was er een drukbezochte receptie en aansluitend een diner voor alle leden met hun partners waarna er nog volop genoten werd tot in de kleine uurtjes op de locatie van Boerengolf te Hedel.


Leden van de Tuinbouwvereniging Sint Willibrordus

Voorzitter Rien van Hemert en secretaris Erik Goesten spraken de aanwezigen tijdens de receptie toe waarbij de voorzitter een terugblik gaf op 100 jaar geschiedenis van deze unieke vereniging.

Uitreiking van het eerst exemplaar van het jubileumboek aan erelid Giel Goesten (links) door oud-burgemeester van Ammerzoden Jan Pommer (rechts)

Hoogtepunt van de receptie was de uitreiking van het jubileumboek 100 jaar Tuinbouwvereniging Sint Willibrordus. Het eerste exemplaar van dit boek werd door Jan Pommer, de laatste burgemeester van de zelfstandige gemeente Ammerzoden, uitgereikt aan erelid Giel Goesten. Diverse foto's die in het boek staan werden op deze avond gepresenteerd evenals historische films over de ontwikkeling van de Tuinbouwsector door de jaren heen. Alle leden en genodigden kregen een exemplaar van dit schitterende boek.

Van links naar rechts: Erik Goesten (secretaris), Rien van Hemert (voorzitter) en Gerard Selman (LTO)

Tijdens de bijeenkomst werd er afscheid genomen van een 2-tal bestuursleden. Joost van Uitert en Gijs van Geffen werden bedankt voor hun jarenlange inzet voor de vereniging..

Ook werden de volgende jubilarissen (lidmaatschap) in het zonnetje gezet: Henk vd Oord voor 50 jaar, net als Piet v Zon voor 50 jaar. Sjaan Rademakers is zelfs al 60 jaar lid.

Hoewel in 100 jaar Tuinbouwvereniging Sint Willibrordus de functie van de vereniging is veranderd, is de enige nog actieve Tuinbouwvereniging van de Bommelerwaard ook anno 2024 nog relevant en van grote waarde voor de tuinbouwbedrijven in de gemeente Maasdriel, deelt Erik Goesten namens de vereniging bij dit (foto)verslag.

Bestuur Tuinbouwvereniging Sint Willibrordus van links naar rechts: Christiaan van Hees, Peter van Osch, Erik Goesten, Rien van Hemert en Gijs van Geffen

Publicatiedatum: