Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Status Andalusische kasgewassen begin maart

In Almería bevindt de tomatenteelt zich in verschillende stadia. Zo wordt ook in de nieuwe teeltcycli al geoogst. De sector meldt de aanwezigheid van Tuta Absoluta en trips, maar weinig last van schimmelziekten. De oogst van aubergines gaat onverminderd door in de lange teeltcycli en er worden ook nog nieuwe gewassen aangeplant. Er worden volop courgettes geoogst en de jongste aanplanten bevinden zich in verschillende stadia van vegetatieve ontwikkeling. In de meest gevorderde watermeloenkassen worden al vruchten waargenomen. Tot nu toe is er weinig plaagdruk.

In de provincie Granada is de afzet van cherrytomaten de afgelopen weken vertraagd. Hoewel de oogst is toegenomen met de stijging van de temperaturen, speelt de import van producten uit niet-EU-landen, ook te midden van de boerenprotesten, de telers parten. Bovendien is er een gebrek aan verpakkingen vanwege logistieke problemen. Er wordt melding gemaakt van de oogst van sperziebonen en de aanplant voor de lentecyclus. Er worden komkommerplanten gerooid en watermeloenen aangeplant.

In Huelva wordt dit jaar een kort aardbeienseizoen verwacht vanwege het gebrek aan water. Telers beperken de irrigatie tot 30 minuten per dag. De oogst van vroege blauwe bessen is aan de gang, vooral van de rassen Manila en Malibu. Het Star ras is op zijn retour. De concurrentie van Marokkaanse blauwe bessen heeft geleid tot een daling van de prijzen. Trips en bladluizen worden bestreden met biologische middelen.

Bron: aenverde.es

Publicatiedatum: