Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vegimex verhuist naar voormalig kantoorpand Hartman Expeditie in Poeldijk

"De kans om bovenop je handel te zitten, krijg je maar één keer"

Tholen - Al jaren verzorgt Van den Bos Freshpartners de binnenkomsten van de Marokkaanse producten van Vegimex. Toen het bovenliggende kantoor van Hartman Expeditie in Poeldijk beschikbaar kwam, hoefde directeur Willem Schrage ook niet lang na te denken. Afgelopen weekend verhuisde het bedrijf van Den Haag naar het ABC Westland-terrein in Poeldijk. "Voor ons is het ideaal om letterlijk bovenop de handel te zitten. Zo'n kans krijg je maar één keer."


Willem Schrage en Robbert de Mie in hun nieuwe kantoorpand

Willem werkte maar liefst twintig jaar in de Marokkaanse teelt, spreekt de taal en is de afgelopen vijf jaar actief als directeur van Vegimex. Vanuit Poeldijk verzorgt hij samen met collega Robbert de Mie de distributie van de Marokkaanse groenten en fruit, die hoofdzakelijk van eigen teelt worden aangevoerd. "Onze teeltpartner heeft 300 hectare kassen in Agadir en daarnaast de nodige vollegrondsproductie. We krijgen dagelijks tussen de twee en vier vrachtwagens binnen, buiten de programma's om."

Meer vaste afspraken
De nodige tomaten, Kapia-puntpaprika's, courgettes, snijbonen en meloenen van Marokkaanse bodem arriveren door het jaar heen bij Vegimex, waarna ze hun weg vinden op de Europese markt. "Onze grootste markten zijn Scandinavië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Dit jaar hebben we nog meer ingezet op contracten. Vaste afspraken zorgen voor veel meer stabiliteit. We werken dit jaar met meerdere Spaanse transporteurs die de handel uit Marokko halen en dat bevalt ons buitengewoon goed", vertelt Willem.

De verwachtingen voor het Marokkaanse tomatenseizoen waren voorafgaand aan het seizoen hooggespannen. "Die verwachtingen zijn niet helemaal uitgekomen, ook omdat Spanje volop tomaten heeft aangeplant. Aangevuld met de Turkse tomaten heeft dit geresulteerd in de nodige druk op de markt. Onze contracten lopen nog door tot week 16, daarna zal het Hollandse tomatenaanbod de markt weer gaan bepalen", aldus Robbert.

Komend weekend arriveren alweer de eerste meloenen uit Mauritanië bij Vegimex. "Veel Marokkaanse telers zijn uitgeweken naar Mauritanië. De vraag naar meloenen is door de komende Ramadan groot. Klanten willen nu snel gaan laden", zegt Robbert. Uitbreiding naar andere producten en origines sluit Vegimex naar uit. "We krijgen van alles aangeboden, maar we willen vooral goed zijn in de producten die we voeren voor onze klanten. Zo hebben we de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd met de Kapia-puntpaprika's. Daarmee kunnen we ons echt onderscheiden op de markt, dat vinden we belangrijker dan zoveel mogelijk producten voeren."

Voor meer informatie:
Willem Schrage / Robbert de Mie
Vegimex
ABC Westland 407
2685 DE Poeldijk
Mob: 06-41886974
info@vegimexbv.com
www.vegimexbv.com