Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Actieagenda voor een verbeterde kennisdoorstroming in NL tuinbouw

Op basis van een enquête, interactieve sessies en resultaten uit het EU-project NEFERTITI is in opdracht van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een overzicht gemaakt van belangrijke barrières die kennisdoorstroming in de Nederlandse tuinbouw belemmeren en worden vervolgens aanbevelingen gedaan om gezamenlijk in actie te komen om deze kennisdoorstroming te verbeteren.

Er staan zes aanbevelingen om kennisdoorstroming te verbeteren in het rapport. Gebrek aan urgentiegevoel om te voldoen aan maatschappelijke doelstellingen. Er moet bijvoorbeeld focus aangebracht worden in verschillende urgenties. Ondersteuning in de laatste toepassingstap richting telers mist. Het advies is om een financieringsstructuur voor maatwerk op te zetten. Verder ontbreekt maatwerk op basis van vraagarticulatie in de ontsluiting van kennis. Er is gebrek aan kennisdoorstroming en marktwerking rond publieke vragen. Er ontbreekt systemisch kennis- en vraagaanbod wat door systeemvragen opgelost kan worden. Tenslotte is onderwijs (mbo, hbo) onvoldoende in kennisdoorstroming betrokken.

Lees hier het hele rapport van de WUR.

Publicatiedatum: