Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Bergman Harvest House:

"Paprika-areaal vergelijkbaar met vorig jaar, iets meer rode en iets minder gele aangeplant"

Tholen - Het Hollandse paprikaseizoen staat weer op het punt om los te barsten. "Het paprika-areaal is ten opzichte van voorgaand seizoen niet heel erg anders. Wel zien we landelijk wat verschuivingen in de kleuren paprika. Zo is er landelijk iets meer rode paprika en iets minder gele paprika aangeplant. We zien dat er voor de rode en oranje paprika massaal voor een bepaald ras is gekozen. Voor de gele en groene paprika zijn landelijk gezien meer verschillende rassen gekozen", aldus paprikaverkoper Marco Bergman van Harvest House.

"Op dit moment staat de teelt er erg goed op. Dankzij de rustige weersomstandigheden is er een stabiele eerste en tweede zetting aan de planten gekomen. We verwachten dat in week 12 de eerste Hollandse paprika's in verschillende kleuren beschikbaar komen. Vanaf dat moment kunnen we de retailers weer gaan voorzien van onze lekkere Hollandse paprika's", aldus Marco.

"Daarnaast zullen er ook nog paprika's uit Spanje beschikbaar zijn. Uit ervaring weten we dat in de eerste weken van het Hollandse seizoen de paprika-afzet vanuit Nederland en Spanje gelijkloopt. Vanuit beide landen wordt dan de behoefte van Europese retailers ingevuld, tot de Spaanse paprika niet meer beschikbaar is. We zien met groot vertrouwen uit naar een succesvol paprikaseizoen voor 2024!"

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
+31 (0) 174 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl