Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plant Elevation System (PES) automatiseert laten zakken van planten in hogedraadteelt

Het Plant Elevation System (PES) zorgt voor het geleidelijk laten zakken van tomatenplanten met een halve centimeter per afwikkeling. Met PES wordt ca. 90% van de arbeidstijd voor het laten zakken van het gewas bespaard. Het gewas hangt ook altijd op ideale werkhoogte. Hierdoor kan op ideale hoogte geoogst en blad geplukt worden, wat voor minder fysieke belasting zorgt en ook weer arbeidstijd bespaart. Tevens ervaren de planten minder stress doordat het laten zaken van de planten geleidelijk gaat en 's nachts kan gebeuren als de planten in rust zijn.

Werkingsmechanisme PES
Aan de gewasdraden in de kas worden kunststof katrollen gehangen in plaats van de hogedraadhaken. De katrollen zijn met elkaar verbonden door een dunne doorzichtige luchtslang.

Met een computergestuurde compressor worden luchtpulsen door deze slang gestuurd. Door het uitzetten van de slang worden de klemmen van de katrollen uit elkaar geduwd en draait het tandwiel zover dat de plant een halve centimeter zakt. Het aantal keer dat dit gedurende de nacht herhaalt wordt, bepaalt het totale aantal centimeters dat de plant zakt in één nacht.

De luchtdrukgolf verspreidt zich van begin tot eind van de slang, waardoor de planten één voor één zakken. Op plaatsen waar de gewasdraad aan een haak hangt, zorgt een apart verhoginkje dat de katrol zonder problemen de ophanghaak kan passeren.

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
Handelstraat 6
5961 PV Horst
Tel:+31773999111
info@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl

Publicatiedatum: