Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Perlinger Gemüse in Wallern

Vroege start van Oostenrijkse kasgroentenoogst

Normaal gesproken zijn komkommers, paprika's en radijs uit Oostenrijkse glas- en foliekassen op zijn vroegst begin maart beschikbaar. Maar dit jaar komt de Oostenrijkse groentenoogst al vroeg op gang. "Zo donker en slecht als het voorjaar van 2023 was, zo zonnig en mild is het nu", vertelt Patrick Haider van Perlinger Groente in Wallern enthousiast. In zijn kassen worden al groene paprika's en komkommers geoogst. Ook de radijzen in de folietunnels zijn rijp en de sla staat ook al klaar om op lokale borden te belanden. "Alles groeit en bloeit, de kwaliteit is uitstekend, we zijn erg tevreden", aldus Haider tegenover de Kronen Zeitung.

Tomaten met Pasen
Een soortgelijk verhaal horen we bij Tuinbouw Sattler in Tadten. Hier groeien op vijf hectare tomaten. Sinds de tomaten niet meer belicht worden vanwege de hoge energieprijzen, zijn de rode vruchten pas midden tot eind maart klaar om geoogst te worden. "Met Pasen zullen onze tomaten op de markt zijn", belooft Lukas Sattler.

Voor meer informatie:
www.perlinger-gemuese.at
www.gartenbau-sattler.at

Publicatiedatum: