Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sociale tomatenkas hoopt groeituin te worden

De kas van Empatec in Wier staat aan de vooravond van een transitie. Als de gemeenteraad van Waadhoeke eind maart instemt met de plannen, gaat de kas als Groeituin verder: een plek die verbinding wil maken met de samenleving. Een plek waarbij niet alleen de eigen medewerkers van het sociaal werkbedrijf, maar waar iedereen uit de Friese gemeente Waadhoeke die niet aan het werk is of geen dagbesteding heeft, geactiveerd kan worden met zinvolle werkzaamheden. Denk aan de teelt van groenten, of juist de verkoop ervan. Maar ook het opknappen van machines of schilderwerk; voor ieder talent is er een plek, vertelden Johan Kuipers en Sandra de Boer afgelopen week in De Leeuwarder Courant.

Als gevolg van de energiecrisis kwam de teelt in de kas met ingang van 1 januari 2023 stil te liggen. De productie van tomaten uit de kas ging naar groothandel Smeding Groenten en Fruit.

Publicatiedatum: