Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kasgroentenoogst in Thüringen -6% in 2023

In de Thüringse kassen is in 2023 in totaal ongeveer 10.900 ton groente geoogst. Volgens informatie van het Thüringse Bureau voor Statistiek daalde de onder glas geoogste hoeveelheid groenten daarmee met 640 ton ofwel 6 procent ten opzichte van 2022. Het areaal in de Thüringse kassen nam ten opzichte van het voorgaande jaar licht af met 0,3 hectare ofwel 1 procent en bedroeg in 2023 in totaal 32 hectare.

Het grootste deel van de kasteeloppervlakte in Thüringen (83 procent) werd gebruikt voor de teelt van tomaten. Het areaal was met in totaal 27 hectare 1 hectare ofwel 5 procent lager dan het niveau van het voorgaande jaar. De oogst bedroeg ongeveer 9.700 ton, wat een daling van 1.400 ton ofwel 12 procent ten opzichte van 2022 betekent. De opbrengst per hectare bedroeg 363 ton en lag daarmee 30 ton per hectare ofwel 8 procent onder de waarde van het voorgaande jaar.

Verdubbeling van de komkommerteelt
De teelt van komkommers vond plaats op ongeveer 2 hectare van de totale kasoppervlakte en verdubbelde ten opzichte van het voorgaande jaar. Ongeveer 2 van de overige 3 hectare kasoppervlakte waren bestemd voor de teelt van paprika's (inclusief pepers). Daarnaast werden sla, radijs en andere groentesoorten (bijv. aubergines, sperziebonen) op ongeveer 1 hectare geteeld.

Bron: Statistiekbureau Thüringen

Publicatiedatum: