Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pruimtomaten populair in de Italiaanse teelt en keten

Er worden weer volop pruimtomaten geteeld in de Siciliaanse kassen. De telers zijn enthousiast over dit segment dat duidelijk goed ontvangen wordt in de hele tomatenketen. "De consumptiecijfers zijn alvast uitstekend", zegt Giuseppe Busacca, productontwikkelaar voor de Italiaanse markt bij Harmoniz Italia.

Midres F1 tomaten in de kas

"Midres is een pruimtomaat die geschikt is voor de winterteelt, een periode waarop de Siciliaanse telers nu meer dan ooit vertrouwen", legt de expert uit. "Als ik geschikt zeg, doel ik op een ras dat speciaal in Sicilië is ontwikkeld voor de Siciliaanse teeltomstandigheden. Gezien de groeiende marktvraag worden pruimtomaten al enkele jaren door Harmoniz beschouwd als een strategisch gewas. Het staat centraal in onze veredelingsprogramma's op Sicilië."

Midres F1

"Het segment van de pruimtomaten heeft de afgelopen 10-15 jaar geleidelijk aan belang gewonnen", gaat Busacca verder. "Het is een antwoord op nieuwe consumptiebehoeften die verband houden met diepere socioculturele veranderingen. Er is immers een toenemende vraag naar veelzijdigheid in het gebruik, compacte afmetingen voor verpakking in trays, een goede houdbaarheid en vooral smaak."

Midres F1

"Terwijl we altijd een productprofiel in gedachten hebben gehouden zoals gevraagd door de retail en de consument, hebben we de ontwikkeling van dit ras ook benaderd met de bedoeling om een reeks teelttechnische problemen op te lossen. Problemen waar veel concurrerende rassen in de winterteelt tegenaan lopen, met name in de periode van november tot maart. Dit varieert van gevoeligheid voor verschillende plagen tot kwaliteitsverlies in de kas zelf, met als gevolg een minder lange houdbaarheid. Midres stelt telers in staat om al die kritieke punten aan te pakken die in de winter de opbrengst en de kwaliteit van het eindproduct verminderen."

Midres F1

"Vanuit teeltoogpunt moet natuurlijk ook gekeken worden naar ToBRFV. Dit ras biedt een gemiddelde resistentie tegen het gevreesde virus. De plant is krachtig, maar gemakkelijk te beheren. Midres behoudt een hoge en constante opbrengst tot het einde van de teeltcyclus. Heel weinig vruchten gaan verloren bij de oogst. Het ras is geschikt voor aanplant vanaf eind augustus op Sicilië, want het doorstaat goed de stress van het winterseizoen en langdurige perioden van vochtige omstandigheden, weinig licht en sterke temperatuurschommelingen. Zelfs bij aanplant in oktober is de kwaliteit van de tomaten aan de plant uitstekend."

"En die kwaliteit blijft ook na de oogst op peil, met een goede houdbaarheid, uniforme en heldere kleuring en een hoge Brixwaarde. Het zijn allemaal vereisten die van Midres een ideaal ras maken voor alle verkoopkanalen, zowel in Italië als in het buitenland."

Voor meer informatie:
Harmoniz Italia
Guglielmo Roccasalvo:
Tel: +39 366 988 7564
Giuseppe Busacca:
Tel: +39 338 344 5650

Publicatiedatum: