Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoge plaagdruk in Spanje door warme winter

"Verhoogde dosering Nesidiocoris kan strijd tegen Tuta in tomaten helpen winnen"

Met verhoogde doseringen van de roofwants Nesidiocoris tenuis (Nesibug) kan de Spaanse tomatenteelt beschermd worden tegen de plaag Tuta absoluta, die het hele jaar door aanwezig is geweest, onder andere vanwege de toename van de gemiddelde temperaturen tijdens de winter.

"De uitzettingen van Nesi versterken zal altijd afhangen van de bestaande populatie in de kas en van het feit of de hulpinsecten zich succesvol hebben kunnen installeren. In gevallen waarin de installatie van Nesi optimaal is geweest, moet er tijdens de wintermaanden gewoon extra voeding worden gegeven om de vitaliteit en het vermogen om eieren te leggen op peil te houden."


Larven van Tuta absoluta op een tomatenblad

"Extra voeding voor Nesidiocoris is de beste strategie om het effect van de kou te verzachten en ervoor te zorgen dat de voortplantingscapaciteit van deze natuurlijke vijand niet afneemt tijdens de winter. Om dit doel te bereiken, beveelt Koppert aan om een voedingsprogramma met Entofood uit te voeren (eieren van de mot Ephestia kuehniella en cysten van pekelkreeftjes toegepast op de tomatenplanten). De extra voeding met Entofood is ook essentieel als er extra insecten worden vrijgelaten, aangezien het noodzakelijk is om Nesidiocoris van voedsel te voorzien tijdens de maanden waarin de natuurlijke aanwezigheid van Tuta schaars is."


Nesidiocoris tenuis, een natuurlijke vijand van Tuta absoluta

Entofood verhoogt de vruchtbaarheid
"De vrijlatingen van Entofood moeten worden geconcentreerd op de meest zachte delen van de plant en waar de plant het meeste licht ontvangt, omdat dit de plaatsen zijn die Nesidiocoris verkiest om te leven. Op deze manier ontvangt de natuurlijke vijand van de Tuta voedzaam voedsel, pure eiwitten. Het is bewezen dat Entofood de vruchtbaarheid van de vrouwtjes verhoogt. Deze extra voeding zorgt ervoor dat het aantal eierleggingen toeneemt en tegen de lente zal de populatie van Nesidiocoris dan ook veel groter zijn."

"Koppert beveelt aan om de preventieve strategie van biologische bestrijding van Tuta in tomaten aan te vullen met zwarte Horiver-platen, bij voorkeur dicht bij de grond geplaatst, om volwassen exemplaren te vangen. Het is ook raadzaam om planten van Lobularia maritima, die door Koppert worden verhandeld, te planten om de spontane aanwezigheid van Necremnus tutae, een parasitoïde wesp van de larven van Tuta, te bevorderen."


Zwarte Horiver kleefval die Tuta absoluta aantrekt

Voor meer informatie:
Koppert
www.koppert.es

Publicatiedatum: