Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

500 hectare Marimbella aardbeien in Huelva

Een van de grote prestaties van de aardbeiensector in de Zuid-Spaanse provincie Huelva is dat ze erin geslaagd is fruit al in de maanden november en december beschikbaar te stellen. Een van de vroege rassen die opvalt, is NSG 203, bekend onder de naam Marimbella. Het ras is ontwikkeld door zachtfruitveredelaar Nova Siri Genetics.

"Na meerdere jaren is Marimbella ondertussen uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare keuzes voor de telers van Huelva, dankzij een combinatie van vroege oogst en kwaliteit. Het ras valt op door zijn vorm, kleur en smaak."

"In 2023-2024 beslaat het Marimbella areaal ongeveer 500 hectare in de provincie Huelva, zowel in vollegrond, teelt in pot als met planten met blote wortel. Dat is 30% meer dan vorig seizoen. De toename van de totale opbrengst is aanzienlijk, aangezien er van dit ras ruim 50.000 kilo aardbeien per hectare worden geplukt in Huelva."

"De sleutel tot het succes van Marimbella is dat de telers al vroeg in de winter kwaliteitsfruit kunnen verkrijgen met een goede smaak, textuur, maatvoering, opbrengst en houdbaarheid. Er kan met dit ras dus worden voldaan aan de hoge vraag in Europa."

"In november werden er al Marimbella aardbeien van potplanten geplukt en in december werd er inmiddels volop geoogst. Maar ook aan het einde van het seizoen, rond april-mei, is de gemiddelde opbrengst nog tevredenstellend."

"Nova Siri Genetics beschouwt het teeltgebied Huelva als een strategisch gebied voor de groei van zijn zachtfruitactiviteiten. De veredelaar mikt op robuuste rassen met resistentie tegen de belangrijkste schimmels in de bodem en de lucht. Daarnaast wordt ingezet op kwaliteit qua aroma, smaak, vorm, maatvoering, stevig vruchtvlees, een elastische schil en lange houdbaarheid, naast vroegrijpheid voor afzet aan het einde van de herfst en het begin van de winter."

Voor meer informatie:
Nova Siri Genetics
www.novasirigenetics.com

Publicatiedatum: