Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Haifa Group presenteert HaifaStim KIR

Haifa Group brengt HaifaStim KIR op de markt. Met het product zijn al in teelten als aardbei, paprika, tomaat, komkommer, sla, chrysant, roos, appel en diverse boomkwekerij- en sierteeltgewassen goede ervaringen opgedaan.

Volgens de leverancier is het 'een uniek geformuleerd' product waardoor het product goed te combineren is met de meeste gewasbeschermingsmiddelen of meststoffen. HaifaStim KIR bevat een hoog percentage aan Chitosan, een breed pakket aan sporenelementen en ortho-siliciumzuur. Het kan worden ingezet als bladtoepassing of als een bodemtoepassing middels fertigatie. Bij bladtoepassingen is een goede bladbedekking van belang voor een goed resultaat, het gebruik van hulpstoffen ter verbetering van de bladbedekking en/of een juiste spuittechniek is dus belangrijk.

De ideale pH van de spuitmix bij bladtoepassingen ligt tussen de pH 5.5–6.0. Hiervoor adviseert Haifa om in het geval van bladbespuitingen 300 ml per 100 liter water HaifaStim Force toe te voegen. Dat is een plantaardig voedingssupplement welke tevens de pH spuitmix gunstig verlaagd én de opname en bedekking van de spuitmix verbeterd. HaifaStim KIR elke ca. 7-14 dagen toepassen, afhankelijk van de groeisnelheid van het gewas en ziektedruk.

Micronutriënten met extra ondersteuning van chitosan en ortho-siliciumzuur
Chitine is een component uit de celwand van schimmels, insecten en schaaldieren en dus van natuurlijke oorsprong. Chitosan ontstaat na afbraak van chitine. Chitosan, maar ook ortho-siliciumzuur en micronutriënten, hebben een sterk positief stimulerend effect op het plant-eigen afweersysteem en verhogen dus sterk de weerstand van planten. HaifaStim KIR heeft ook een sterk wortelstimulerend effect.

Instructies voor gebruik
Bladtoepassing: 300 ml per 100 liter water HaifaStim KI
300 ml per 100 liter water HaifaStim FORCE

Fertigatie of aangietbehandeling:
3 liter per hectare HaifaStim KIR

Na toepassing van HaifaStim KIR het advies om de spuit en leiding even kort na te spoelen met water. HaifaStim KIR is een olie-emulsieformulering: dus goed schudden voor gebruik en als laatste toevoegen aan een tankmix.

Inmiddels zijn er in teelten als aardbei, paprika, tomaat, komkommer, sla, chrysant, roos, appel en diverse boomkwekerij- en sierteeltgewassen al goede ervaringen opgedaan.

Voor meer informatie:
Haifa
www.haifa-group.com

Publicatiedatum: