Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geld voor kas bij verbrandingsoven in Tirana die nooit gebouwd is

In de Albanese tuinbouwsector is er sprake van fraude rondom een grote kas. Dat meldt de Albanese nieuwssite CNA. Volgens de nieuwswebsite zijn er fondsen van een verbrandingsoven in Tirana verdwenen door vooruitbetalingen, leningen en onbetaalde schulden. Daarbij is ongeveer 26 miljoen euro gemoeid. Ondanks grote inkomsten werd er slechts 30 miljoen euro geïnvesteerd. Dat roept vragen op waar de ontbrekende fondsen gebleven zijn.

De verbrandingsoven in Tirana, Integrated Energy, heeft in 2022 ongeveer 11,3 miljoen euro vooruitbetaald aan het bedrijf van Klodian Zoto, ITS. Dat was voor werkzaamheden op de stortplaats van Tirana die nooit zijn afgerond. Vervolgens werd het bedrijf van Zoto in beslag genomen door SPAK. Dat zorgde ervoor dat de vooruitbetaling verloren ging.

Deze vooruitbetaling was één van de verschillende financiële activiteiten van Integrated Energy. De vooruitbetaling zorgde ervoor dat tientallen miljoenen euro's uit het bedrijf verdwenen door vooruitbetalingen, leningen aan andere bedrijven of uitstaande schulden.

Kas
Naast de vooruitbetaling aan ITS, betaalde Integrated Energy ook betalingen vooruit aan andere partijen. Daar was in totaal ongeveer 13,6 miljoen euro mee gemoeid voor werk dat nooit werd uitgevoerd. Het bedrijf verstrekte leningen aan verbonden partijen, zoals Elton Bualli, voor bijvoorbeeld een kas nabij de stortplaats van Sharra. Die kas kwam er vervolgens nooit.

Lees hier het volledige artikel.

Publicatiedatum: