Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerenbond geeft rode kaart aan Grasp 2.0

Boerenbond geeft GRASP 2.0 een duidelijke rode kaart en vindt dat het opnieuw naar de tekentafel moet. GRASP 2.0 is de aanvulling op GlobalGAP die specifiek gericht is op het welzijn van de werknemers. Vanaf het begin leek deze tweede versie de Boerenbond veel te ver gaan, gezien België een goed uitgebouwde sociale wetgeving kent die al goed de werknemers gaat beschermen. Verder begint de CSRD-richtlijn, die Europa in 2022 goedgekeurd heeft, zijn effect op het terrein te voelen. Beursgenoteerde bedrijven moeten in 2025 een eerste keer rapporteren over het boekjaar 2024. Grote ondernemingen volgen een jaar later.

Ook trekt de sectorvakgroep aan de alarmbel over de beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen. Er wordt gevraagd om actiever te communiceren op Europees, federaal en Vlaams niveau dat gewasbeschermingsmiddelen voor planten net als geneesmiddelen zijn voor mensen. De kans moet er zijn om op een verantwoorde, veilige en milieuvriendelijke manier gewasbeschermingsmiddelen in te zetten om gewassen gezond te houden. De perceptie moet doorbroken worden dat er alleen maar slecht wordt gesproken over gewasbeschermingsmiddelen, want nu wordt ook de burger en de consument niet meer objectief geïnformeerd.

Lees hier het hele verhaal bij Boerenbond.

Publicatiedatum: