Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zwitserland

Kasgroententeler Grob wil klimaatneutraal worden

Kasteler Grob streeft ernaar om een voorbeeld te worden van duurzame kasteelten in Zwitserland. Met hun visie "NaturKraft Groenten" streven ze naar een doorbraak in klimaatneutrale groenteproductie. De familie Grob is vastbesloten om consequent gebruik te maken van verschillende energiebronnen, waaronder geothermie, zonnepanelen, proceswarmte en naar verwachting ook biogas uit reststoffen. "We voelen ons verantwoordelijk tegenover de natuur en de consumenten, en we zetten ons in om te doen wat we kunnen," aldus directeur Hansjörg Grob.


Luchtfoto van het familiebedrijf Grob

De kasteler voorziet ook een dekkingsgraad van de energievoorziening van ongeveer 70%. Voor kastelers is deze waarde al opmerkelijk. Gedreven door hun visie wil de teler deze tegen eind 2026 zelfs verhogen tot ongeveer 90%. Om de duurzaamheid te waarborgen, moet nu ook de kasoppervlakte met 35% worden uitgebreid. Door aanpassing van het bestemmingsplan moet het areaal van 75.000 m² naar ongeveer 105.000 m² worden uitgebreid. Tegelijkertijd moet ook de biodiversiteit worden verhoogd. "Het is en blijft onze ambitie om verse groenten lokaal en zo energie-efficiënt mogelijk te produceren. De aanpassing van het bestemmingsplan zou een belangrijke bijdrage leveren om onze visie te kunnen realiseren."

Voor meer informatie:
https://www.grob-gemuese.ch/

Publicatiedatum: