Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buisraillift nu ook voor aardbeienteelt

Na de buisraillift voor in de vruchtgroenten is er nu ook eentje voor in de aardbeienteelt. Een ander model, waarbij het principe van de uitvinding van Wiel Nies nog altijd wel hetzelfde is. De lift mechaniseert zwaar spierballenwerk. Richard Frenken van FB Engineering zet het product in de markt en neemt naar HortiContact in Gorinchem dit jaar ook de aardbei-versie mee.

De buisraillift is aan de voorkant voorzien van een arm, met daarop twee rollen waar de beide buizen van de verwarmingslus doorheen lopen. Deze arm zorgt voor de stuurrichting, zodat de kar op zwenkwielen altijd 'heel netjes' de buisrail in de lengterichting blijft volgen.

Met een lifthaak aan een lier, die met zijn 0,5 kW vermogen tot 250 kilo kan tillen, wordt de buisrail opgetakeld tot de gewenste hoogte, waarna de buizen in een A-haak aan een verticale kabel of spekhaak worden opgehangen. Dan rijdt de buisraillift, aangedreven door een geluidsarme 0,8 kWh benzinegenerator, naar het volgende ophangpunt, en herhalen de handelingen zich.

Verhuur
De Buisraillift is leverbaar voor bijna elke buisrailmaat. De machine tilt de buisrails op en legt ze, niet onbelangrijk, ook weer netjes recht in lijn terug. Er slechts één persoon nodig om de machine te bedienen. Waar de buisrails tijdelijk omhoog zijn getild met hulp van de buisraillift, kan de teler de kas schoonmaken, ook als de dagen korter worden. Door een LED-schijnwerper aan de buisraillift toe te voegen kan het buisrailliften ook 's avonds of in de vroege ochtend gebeuren.

Telers kunnen de buisraillift, waarmee vorig jaar is opgeschaald, bij FB Engineering kopen. Met ingang van 2024 is ook verhuur mogelijk. "Dat hebben we vorig najaar getest bij een van onze gebruikers. Voor in de verhuur hebben we momenteel acht karren beschikbaar."


Het aardbeienmodel van de Buisraillift

FB Engineering is met de Buisraillift te vinden op HortiContact (5 t/m 7 maart 2024) in stand I142.

Voor meer informatie:
FB Engineering
+31 6 53 32 93 69
info@buisraillift.nl
www.buisraillift.nl