Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groente- en garnalenteelt gecombineerd

Agriloops, een Frans bedrijf dat garnalen- en groenteteelt combineert, heeft een financieringsronde van 13 miljoen euro afgerond waarmee het de bouw van de kas Mangrove #1 financieert. De Franse ondernemers hebben de afgelopen vier jaar kennis verzameld over zoutwater aquaponics. Dat is een combinatie van aquacultuur en kasteelt om lokale garnalenproductie mogelijk te maken. Op dit moment willen ze daarin de volgende stap nemen.

"Met Mangrove #1 willen we de schaalbaarheid en winstgevendheid van onze techniek laten zien. We willen onze unieke aanpak tonen waarmee milieuvoordelen behaald kunnen worden," vertellen Jérémie Cognard en Romain Vandame. Zij hebben Agriloops in 2016 opgericht en vertellen dat het bedrijf sinds de oprichting wordt ondersteund door bedrijven als Ÿnsect, Alexis Angot en Antoine Hubert.

Na de eerste financieringsronde die de R&D-fase en een proefkas in Rennes financierde, is deze tweede ronde van 13 miljoen euro een nieuw keerpunt voor Agriloops. De investering maakt het mogelijk om de bouw van zijn faciliteit af te ronden. De kas is meer dan 1 hectare groot en ligt in Bretagne in Frankrijk. In de kas worden meer dan 100 ton garnalen, groenten en fruit geteeld. Er is een aquacultuurgebouw van 2.000 m² en de aangrenzende groentekas is 5.000 m² groot.

Volgens de oprichters is deze aquaponische kas één van de grootste in Europa.

Het water uit de garnalenbassins bevat effluenten, wordt gerecycled en wordt omgezet in water waarin meststoffen zitten om groenten en fruit te voeden. Met deze aquaponische lus kan een aanzienlijke hoeveelheid meststoffen en tot 90% van het water bespaard worden, leggen de twee bedrijfsleiders uit.

Overheidsprogramma's zoals France Relance en BPI France's DeepTech Development Aid bieden steun aan dit soort projecten.

Agriloops heeft diverse investeringen aangetrokken van verschillende geldschieters. Daarbij horen bankinstellingen, investeerders zoals BNP Paribas Développement en OGHI en nieuwe investeerders zoals SPV Aqua Invest, Breizh Up, Transitions First en Good Only Ventures. De aanpak van het bedrijf is internationaal erkend en krijgt steun van organisaties zoals de Sustainable Ocean Alliance (SOA).

De komende maanden wordt de kas gelanceerd. Dat zorgt voor 10 extra banen en verdubbelt het huidige team.

Voor meer informatie:
Agriloops
www.agriloops.com

Publicatiedatum: