Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse teler wil nieuwe kassen

De Reichenburger Kistler Gemüsebau AG (gevestigd in het kanton Schwyz) heeft plannen om grootschalige moderniseringen door te voeren in hun kassen. Op 3 maart zal er gestemd worden over de herindeling van het Genossame-land. Om het hele jaar door plantaardige producten te kunnen leveren, zijn folietunnels en geconditioneerde dubbele folietunnels nodig. Op dit moment beslaan de plastic kassen van Kistler in het Neuland ongeveer 8 hectare grond, inclusief de verplaatsbare tunnels. Deze tunnels zijn echter verouderd. "Ze kunnen niet zo energiezuinig worden gebruikt als moderne varianten," zegt Peter Kistler tegen March24.

Beschermde slateelt

Peter Kistler heeft plannen om zijn bedrijf te moderniseren. Hij wil op ongeveer 10 hectare grond rondom zijn teeltbedrijf in het Neuland in twee fasen acht tot tien meter hoge glazen kassen bouwen. Deze kassen zouden worden geplaatst op het land van de Algemene Genossame Reichenburg. Om dit intensievere gebruik mogelijk te maken en de benodigde bouwmaatregelen te kunnen treffen, is een herclassificatie van het Genossame-land van de landbouwzone naar de speciale landbouwzone voor groenteteelt vereist.

Voor meer informatie:
Peter Kistler Gemüsebau
Neulandstrasse 1
8864 Reichenburg, Zwitserland
Tel.: +41 (0)55 444 13 59
info@kistler-gemuese.ch
www.kistler-gemuese.ch

Publicatiedatum: