Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Syngenta breidt innovatiecentra in Almería en Murcia uit

Syngenta heeft zijn vernieuwde R&D-centra in Almería en Murcia ingehuldigd. Het deed dat in aanwezigheid van Valentín Almansa van het Spaanse ministerie van Landbouw, Manuel Gómez Galera van het Andalusische ministerie van Landbouw, vertegenwoordigers van de gemeenten El Ejido en Roquetas de Mar en managers van Syngenta op internationaal, Europees en lokaal niveau.

In de centra zal onderzoek worden gedaan op het gebied van bladgroenten, koolgewassen, tomaten, paprika's, komkommers, courgettes en meloenen.

"Elke investering die we doen, is gebaseerd op één kernprincipe: hoe kunnen we de telers beter van dienst zijn?", zei Matthew Johnston, hoofd Groente- en Bloemenzaden bij Syngenta. "Deze uitgebreide en gemoderniseerde faciliteiten benadrukken het belang van Spanje in het wereldwijde tuinbouwlandschap. Ze onderstrepen ook ons engagement om met behulp van innovatie telers wereldwijd te helpen die geconfronteerd worden met wisselvallige klimaten en uitdagende omgevingen."

De inhuldiging vond plaats in El Ejido. Dit centrum werd opgericht in 1983 en heeft momenteel 145 werknemers die werken in R&D, productie en commerciële functies.

De investeringen omvatten de verhuizing naar een nieuwe locatie in La Puebla (Murcia), evenals de verbetering van de kassen om de veredelingsprojecten jaarrond beter te isoleren, het herontwerp van de pathologie- en kwaliteitsinspectielaboratoria, een nieuwe afdeling voor zaadverwerking, een genenbank, meer digitalisering in de hele faciliteit, nieuwe kantoorruimtes en een nieuwe kantine.

"Deze centra tonen hoe onze wereldwijde R&D-voetafdruk doelbewust is georganiseerd rond gelokaliseerde veredelingsprogramma's, waardoor we sneller kunnen reageren op de behoeften van telers in elke regio", zei Uri Krieger, hoofd R&D Groente- en Bloemenzaden bij Syngenta. "Ons vermogen om sneller te innoveren wordt mogelijk gemaakt door technologieën die we zowel in het veld als in het laboratorium ontwikkelen. Zo kunnen we gegevens verzamelen bij elke stap van het R&D-proces en dat helpt ons om nauwkeuriger beslissingen te nemen."

Syngenta is vandaag de dag met teams in meer dan 60 landen actief van waaruit ze rassen leveren in 124 landen.

Voor meer informatie:
Syngenta Vegetable Seeds Global
www.syngentavegetables.com

Publicatiedatum: