Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Automatisch geleid voertuig voor paprika de markt op

De ontwikkeling van het automatisch geleid voertuig (AGV) voor paprika en andere gerelateerde paprikaproducten is een bijzondere mijlpaal van Berkvens Greenhouse Mobility na de overname van Buitendijk-Slaman. Na de samensmelting van beide bedrijven is de strategie aangepast, het gezamenlijke productportfolio geanalyseerd en is er een traject gestart voor de vernieuwing en uitbreiding van het portfolio.


Een automatisch geleid voertuig (AGV) voor paprika.

Ontwikkeling in de sector
De tuinbouwsector ondergaat een significante verschuiving, waarbij automatisering essentieel wordt vanwege uitdagingen in arbeidsbeschikbaarheid en de noodzaak tot arbeidsbesparing. Door het toevoegen van de Paprika AGV aan het portfolio zijn er nieuwe kansen gecreëerd in de paprikamarkt, stellen Arie Meeuwissen (CEO) en Ton van Hout (R&D).

De Paprika AGV van Berkvens is met zijn geavanceerd ontwerp en vernieuwde functionaliteiten volgens de mannen 'een antwoord op de verschuivingen in de sector'. De grootste ontwikkeling zit in het plateau rondom de containers. Het is op een dusdanige manier ontworpen zodat flexibel ingespeeld kan worden op de oogstwensen voor iedere paprikakweker.

Belangrijkste kenmerken en Unique Selling Points
Tijdens de ontwikkeling van de Paprika AGV stonden eenvoud, betrouwbaarheid, het toepassen van bewezen technologieën en standaard, makkelijk te verkrijgen onderdelen centraal. Met de inzet van de AGV wordt er o.a. tijd bespaard tijdens het oogsten, transport en de kwaliteit van het eindproduct worden erdoor verbeterd. De Paprika AGV is eenvoudig en robuust. De onderdelen zijn hierdoor eenvoudig en snel te bereiken waardoor de servicetijd tot een minimum wordt beperkt.

Een belangrijke stap in de ontwikkeling
Arie en Ton hebben een rol gespeeld in de ontwikkeling van de Paprika AGV. "Met de Paprika AGV zetten we niet alleen een stap vooruit in efficiëntie en automatisering, maar bieden we ook duurzame oplossingen voor kwekers die streven naar een verbeterde oogstkwaliteit en arbeidsbesparing."

Ton vult aan: "We kunnen de Paprika AGV leveren in combinatie met buffer- en kantelsystemen. Deze systemen sluiten naadloos aan op de sorteersystemen. Bovendien kunnen we aansluiten op bestaande buffer- en kantelsystemen. Deze innovatie markeert een cruciale fase in onze ontwikkeling als bedrijf en als bijdrage aan de vooruitgang van de tuinbouwsector." Tot slot geeft Arie aan: "Berkvens Greenhouse Mobility blijft zich inzetten voor innovatie en het leveren van producten die niet alleen voldoen aan de behoeften van vandaag, maar ook anticiperen op de eisen van de toekomst."

De Paprika Single AGV is tijdens de Horti Contact in Gorinchem voor het eerst te zien. De Paprika Single AGV is te zien op stand C113.

Voor meer informatie:
Berkvens Greenhouse Mobility
Florapark 34
5721 VH Asten
Tel: +31 (0)493 670087
info@berkvensgm.nl
www.berkvensgm.nl

Publicatiedatum: