Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Onze vrees was vooral de connectie met de retail te verliezen"

Dat vertellen telers Charlotte Wils en Jens Peeters in een verhaal over tomaten met Valentijn, werken aan nieuwbouw met tegenslagen en de overname van een kas van stoppende telers in Boer & Tuinder. De telers wisten het bedrijf van Leo Verdonck en Marja van Dessel over te nemen. In Vremde zijn ze nu bezig met de tweede teelt. Flexibiliteit naar de retail is hun grootste troef.

"We namen de aandelen en het personeel van Den Boschkant over en wilden de werking ervan zoveel mogelijk continueren. Dat hield in dat we ook de bestaande verplichtingen moesten overnemen, zoals het lidmaatschap van BelOrta. Zelf hadden we nog nooit voor een coöperatie geteeld, dus dat was wel aanpassen. Onze vrees was vooral de connectie met de retail te verliezen, want we zijn best trots op ons product en willen graag ook weten waar het naartoe gaat. Wat is de feedback van de eindklant? Is er vraag naar een ander type tomaat? Omdat we net meer in een specialty (dus kleiner) segment telen, is het rechtstreekse contact nog wel mogelijk binnen de coöperatie. We hebben een heel aangename samenwerking met BelOrta, waarbij we vooral ontlast worden op logistiek én financieel vlak.”

Lees hier het hele verhaal.

Publicatiedatum: