Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouwpakket voor UV-C-tunnel oogstkarren

Voor oogstkarren die gebruikt worden in kassen kan UV-C een goede methode zijn om virussen en andere plantenziektes te bestrijden. Bioclimatic brengt een bouwpakket op de markt voor het desinfecteren van deze oogstkarren.

Deze ontwikkeling moet bijdragen aan het bestrijden van virussen zoals het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) en het komkommerbontvirus. Deze virussen verspreiden zich namelijk gemakkelijk in kassen.



Snel
Eén van de belangrijkste voordelen van UV-C-licht in de tuinbouwsector is dat het proces droog is, en oogstkarren niet beschadigd raken. Ook werkt het UV-C-licht snel en worden er geen chemicaliën gebruikt. Tenslotte is een tunnel met een transportsysteem volledig geautomatiseerd.

Technische eigenschappen
De UV-C-tunnel van Bioclimatic kan makkelijk door een technicus op locatie geïnstalleerd worden, stellen de makers. Het ontwerp bestaat uit een robuust RVS-frame en aluminium beplating. Voor extra veiligheid heeft de tunnel twee noodstops en repengordijnen.

Het centrale besturingssysteem biedt storingsmeldingen en notificaties voor preventief onderhoud. Standaard heeft de tunnel een formaat van 5,5 meter lang, 2,1 meter hoog en 1,1 meter breed. Afhankelijk van de behoeften van de eindgebruiker, kan de tunnel worden aangepast voor een hogere doorvoersnelheid.

Voor meer informatie:
Bioclimatic
Luzernestraat 6
2153 GN Nieuw-Vennep
Tel: +31 (0)252 626962
info@bioclimatic.nl
www.bioclimatic.nl

Publicatiedatum: